ΠροφίλΤο1996 μια μικρή ομάδα φίλων της γιόγκα από τον Βόλο και την Νέα Ιωνία άρχισαν να συγκεντρώνονται συχνά, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τη γιόγκα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, κάτω από την επίβλεψη εκπαιδευμένου δασκάλου στην Σατυανάντα γιόγκα.

Όλη  αυτή η προσπάθεια γίνεται με την καθοδήγηση της  Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι,  που είναι ο κύριος εμπνευστής του δασκάλου και των μαθητών. 


Οι καθημερινές τάξεις γιόγκα και  η τακτική δημοσίευση άρθρων στον τοπικό τύπο από μέλη της ομάδας, σχετικά με τις πρακτικές της γιόγκα και τα οφέλη της χαλάρωσης, έκανε γνωστή την ομάδα και μέσα στην πόλη του Βόλου αλλά και στην γύρω περιοχή. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στην ομάδα.

Αυτό το έντονο ενδιαφέρον δημιούργησε  την ανάγκη να υπάρξει μια οργανωμένη σχολή, που εκτός από το βασικό πρόγραμμα για ανθρώπους κάθε ηλικίας, να προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένα προγράμματα για εγκύους, παιδιά, αθλητές  και συνταξιούχους, για να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμπολιτών μας, προκειμένου να πάρουν τα οφέλη της γιόγκα.