Τrimurti Υoga Center

SPINNER_LOADING_ALT

Εμπνεύσεις

ΕμπνεύσειςΕμπνεύσειςΕμπνεύσειςΕμπνεύσεις

Ο Σουάμι Σατυανάντα γεννήθηκε στην Ινδία το 1923.  Όταν έγινε 19 χρονών αφιερώθηκε στον Γκούρου του, Σουάμι Σιβανάντα του Ρισικιές. Έζησε με τον δάσκαλο του 12 χρόνια εμβαθύνοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην πνευματική ζωή.  Αντιλαμβανόμενος την ανάγκη της εποχής του για μία αναβίωση του αρχαίου συστήματος της γιόγκα, το 1956 ίδρυσε την Διεθνή Αδελφότητα της Γιόγκα και το 1963 την Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ και μέσα στην επόμενη εικοσαετία, ύψωσε την σημαία της γιόγκα σε κάθε γωνιά του κόσμου. Συνέγραψε περισσότερα από 80 σημαντικά κείμενα και βιβλία πάνω στην γιόγκα, την Τάντρα και την πνευματικότητα. Το 1984 δημιούργησε το Ίδρυμα Γιογκικών Ερευνών για την επιστημονική διερεύνηση της γιόγκα και το Σιβανάντα Μαθ για την υποστήριξη των αδύνατων στρωμάτων της κοινωνίας. Το 2007 ανακοίνωσε την ίδρυση του Ρίκιαπιτ, ενός ιδρύματος που έχει την αποστολή «να υπηρετήσει, να αγαπήσει, και να προσφέρει» στην ανθρωπότητα. Στις 5 Δεκεμβρίου 2009 ο Σουάμι Σατυανάντα πέρασε στο Μάχα Σαμάντι, φεύγοντας από αυτήν την ζωή.



Ο Σουάμι Νιραντζανανάντα Σαρασουάτι γεννήθηκε στην Ινδίας το 1960. Στην ηλικία των τεσσάρων ετών πήγε να ζήσει μαζί με τον γκούρου του Σ. Σατυανάντα στη Σχολή Γιόγκα του Μπιχάρ στο Μονγκύρ, όπου εκπαιδεύτηκε στις γιογκικές και πνευματικές επιστήμες μέσω της γιόγκα νίντρα. Έζησε στο εξωτερικό για έντεκα χρόνια, αναπτύσσοντας κατανόηση πάνω σε διαφορετικές κουλτούρες του κόσμου και βοηθώντας στην ίδρυση κέντρων και άσραμ της Σατυανάντα Γιόγκα στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Το 1995 χρίστηκε πνευματικός διάδοχος του γκούρου του, του Σουάμι Σατυανάντα. Το 1994 ίδρυσε το Μπιχάρ Γιόγκα Μπαράτι, το πρώτο πανεπιστήμιο της γιόγκα και την κίνηση της γιόγκα για τα παιδιά. Ο Σουάμι Νιράντζαν είναι σήμερα επικεφαλής της παράδοσης της Σατυανάντα Γιόγκα ή Μπιχάρ Γιόγκα.

 

Η Σουάμι Σιβαμούρτι γεννήθηκε στην Αυστραλία. Όταν ενηλικιώθηκε,ταξίδεψε ανά τον κόσμο αναζητώντας τον γκούρου της. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Σ. Σατυανάντα. Έζησε μαζί του και εκπαιδεύτηκε στην σανυάσα. Το 1977 ήρθε στη Ελλάδα, με το πρώτο κέντρο της γιόγκα στην Καλαμάτα και αργότερα στην Αθήνα. Παρόλο που έχει ως βάση της την Αθήνα, η Σουάμι Σιβαμούρτι ταξιδεύει συνεχώς στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου υπηρετώντας την αποστολή του γκούρου της, τη διάδοση της γιόγκα από ακτή σε ακτή κι από σπίτι σε σπίτι. Το 1984 ιδρύθηκε στην Παιανία το Σατυανάντασραμ Ελλάδος.Η Σ. Σιβαμούρτι θεωρείται υπόδειγμα σοφίας και ικανότητας να παρουσιάζει τις αρχαίες γιογκικές διδασκαλίες με σύγχρονο τρόπο. Ο τρόπος ζωής της αποτελεί για όλους εμάς ένα φωτεινό παράδειγμα, από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση για τη δική μας ζωή.

 

 

 

Η Σουάμι Σατυασανγκανάντα Σαρασουάτι (Σατσάνγκι), γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1953 στο Δυτικό Μπενγκάλι.

Από την ηλικία των 22, βίωσε μια σειρά εσωτερικών αφυπνίσεων που την οδήγησαν στον Γκούρου της Σουάμι Σατυανάντα.

Από το 1981, ταξίδεψε συνεχώς με τον γκούρου της σε Ινδία και εξωτερικό και εξελίχθηκε σε μαθήτρια με βαθιά ενόραση στις παραδόσεις της γιόγκα και της τάντρα, καθώς επίσης και στις σύγχρονες επιστήμες και φιλοσοφίες. 

Το έργο του Σιβανάντα Μαθ στην Ρίκια είναι δική της δημιουργία και αποστολή. Κατευθύνει η ίδια όλες τις δραστηριότητες εκεί, δουλεύοντας αδιάκοπα για να ενισχύσει τις λιγότερες αναπτυγμένες και μη προνομιούχες περιοχές. 

Ενσαρκώνει την συμπόνια με την καθαρή λογική, θέτοντας τις βάσεις για το όραμα του γκούρου της.