Τrimurti Υoga Center

SPINNER_LOADING_ALT

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιόγκα και εγκυμοσύνη
Η γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει σωματικά και συναισθηματικά οφέλη. Περιλαμβάνει κίνηση, αναπνοή, χαλάρωση, διαλογισμό και πάνω από όλα επίγνωση. 
Η πρακτική στη γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά την μέλλουσα μητέρα, να ανακουφιστεί από πόνους της μέσης και πλάτης, να αποτρέψει οστεοαρθρίτιδα ισχίου και γονάτου, να αποσυμφορήσει το σώμα από κατακρατήσεις υγρών  και να αυξήσει την ευλυγισία. 
Οι ήπιες διαλογιστικές στάσεις προετοιμάζουν τους μύες του πυελικού εδάφους ώστε να γίνουν ισχυρότεροι και πιο ελαστικοί και επιπλέον μαλάσουν τα  αναπαραγωγικά όργανα, συμβάλλοντας έτσι στην διευκόλυνση του τοκετού.   
Η τακτικότητα στα μαθήματα επιφέρει ανακούφιση από ορισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης όπως η κούραση και οι εναλλαγές διάθεσης. Μειώνεται αισθητά η δυσκοιλιότητα και το πρήξιμο των ποδιών. Επίσης διευκολύνεται η κίνηση του πεπτικού και κυκλοφορικού συστήματος του σώματος.
Οι ελεγχόμενες αναπνοές, μπορεί να απελευθερώσουν ορμόνες που καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Επιπλέον, εκπαιδεύει το μυαλό ώστε να απελευθερωθεί από το στρες, το άγχος και το θυμό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα να χαλαρώσει ετοιμάζοντας την καλύτερα για τον τοκετό. 
Εκτός από την μέλλουσα μητέρα, η γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  είναι επωφελής και για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Οι τεχνικές αναπνοής αυξάνουν το οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα, άρα και στο αίμα του εμβρύου. Οι προγεννητικές κινήσεις βοηθούν τους μύες της μήτρας να στηρίξουν το χώρο του εμβρύου μέσα στη μήτρα, επιτρέποντας το έμβρυο να έχει τη μέγιστη δυνατότητα κίνησης. Η γιόγκα βοηθά επίσης στο να ηρεμήσει τη μέλλουσα μητέρα, το οποίο είναι μία επωφελής κατάσταση για το έμβρυο. Σε περιόδους στρες, το σώμα της μητέρας απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία είναι επιζήμια για το έμβρυο, καθώς αυτές οι ορμόνες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εμβρύου.
Πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε πρακτικές είτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης  είτε μετά.