Τrimurti Υoga Center

SPINNER_LOADING_ALT

Τι Περιλαμβάνει μια Τάξη Γιόγκα

Η τάξη Γιόγκα δομείτε βάση των αναγκών του ασκούμενου.

Συνήθως μια συνεδρία  έχει διάρκεια 90’ και χωρίζεται σε τρία μέρη :

*την αρχική χαλάρωση

*το πρόγραμμα των ασάνων και τις αναπνοές

*την τελική χαλάρωση ή δυναμικό ύπνο - διαλογισμό.

Η αρχική χαλάρωση έχει στόχο να αφήσουμε έξω από την αίθουσα, τα νοητικά και συναισθηματικά φορτία της καθημερινότητας, να προετοιμάσουμε το σώμα και το νου να αφομοιώσει στο έπακρο τα οφέλη του μαθήματος.

Το πρόγραμμα των ασάνων, τοποθετεί το σώμα σε στάσεις για την ανάπτυξη της επίγνωσης, την κίνηση της ενέργειας, τη μάλαξη των εσωτερικών οργάνων, την ενεργοποίηση και εξισορρόπηση του νευρικού και ορμονικού συστήματος.

Πολλά άτομα αναπνέουν με λανθασμένο τρόπο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, αύξηση του στρες, διαταραχές ύπνου κλπ.

Με την αναπνοή (πραναγιάμα) μαθαίνουμε τον σωστό τρόπο αναπνοής για να διορθώσουμε τα παραπάνω αλλά και για να κατευθύνουμε την ενέργεια (πράνα) σε περιοχές του σώματος.

Η τελική χαλάρωση ή ο δυναμικός ύπνος, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες τεχνικές.

Κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης το σώμα ξεκουράζεται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται και κατά συνέπεια βοηθά τον οργανισμό να επιδιορθώσει βλάβες,  ο νους ηρεμεί και βάζει σε τάξη τις συναισθηματικές και ψυχικές διαταραχές και επίσης, αναπτύσσεται η ικανότητα επίτευξης στόχων.

 

.